U bent hier

Cyber Planning Module

Cyber planning

Door de dwingende methode van plannen binnen Exact e-Synergy was er een dringende behoefte ontstaan bij onze opdrachtgever om middels een aangepaste applicatie te plannen en te koppelen. Dit bedrijf heeft een eigen manier van plannen, wat niet in de meeste plan-applicaties te realiseren is. Vanuit de denkwijze van het bedrijf is een maatwerk applicatie  ontwikkeld, welke geheel real-time gegevens koppelt aan de Exact databases.

Deze Planmodule wordt gebruikt voor personeel en projecten.

Opdrachtgever: Cyber Adviseurs

Overzicht van alle project in de planning module, Overzicht van gefilterde projecten met een project open gegeklapt, Details van een planning module project, Grafieken die gegenereerd zijn in de planning module

Cyberplanning Koppelingen

Exact Globe en Synergy

De Cyberplanning is direct gekoppeld aan de Databases van Exact, hierdoor is het mogelijk om live data te verkrijgen van ingevoerde gegevens uit Exact.

Voor de opdrachtgever was het essentieel om de volgende gegevens uit Exact te krijgen:

  • Project gegevens
  • Werkuren
  • Vakantie dagen

Op basis van deze gegevens kan er worden ingepland en kunnen de benodigde berekeningen worden gemaakt voor o.a. de Grafieken, Ruimte in periode, etc.

Active Directory

Door een directe koppeling met Active Directory is het mogelijk om aan te melden in de applicatie met Windows credentials. Gebruik van de applicatie loopt dus naadloos mee met de netwerk-omgeving.

Cyberplanning Front-end technieken

Voor de front-end van de applicatie zijn er veel JQuery technieken gebruikt waardoor het mogelijk is om veel van de data te verversen zonder dat de browser doorvoor hoeft worden vernieuwd. Dit zorgt voor een snelle en vriendelijke gebruikerservaring.

Voor een optimale gebruikerservaring heeft APSdotnet voor het invoeren van de dagen een Grid geschreven. Het Grid is volledig javascript gebasseerd, waardoor het mogelijk werd om Microsoft Excel vergelijkende functionaliteiten te creƫren:

  • Het invoeren en wijzigen van dagen gebeurd life, er is dus geen extra "opslaan" actie nodig.
  • Geen pagina refresh nodig bij het invoeren of wijzigen van de dagen (opslaan gebeurd m.b.v. AJAX)
  • Navigatie met het toetsenbord (pijltjes toets, Enter)
Invoeren van een dag in de planning module, Invoeren van een dag uitgevoerd en opgeslagen in de planning moduel